Terug naar overzicht

Roadster 57997 KM - 1990

Verkocht

Voertuigdetails
  1. Merk
  2. Model
  3. Kenteken YN10HH
  4. Uitvoering Roadster
  5. Kleur Rood, Toprot
  6. Type Cabriolet 2 drs
  7. Transmissie Handgesch. 5-bak
  8. Brandstof Benzine
  9. APK tot 24-07-2019
  10. Bouwjaar
  11. Km stand 57997 KM
  12. Garantie 6 maanden garantie
  13. Wegenbelasting € 207 p/kw info
  14. Verkoopprijs Verkocht
  15. Ik wil een verzekering afsluiten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bijzonderheden

Over deze

Origineel Nederlands geleverde BMW Z1 in volkomen ongeschonden, originele topconditie. Eén voorgaande eigenaar, één dealer, eerste kap, voorruit, achterruit, uitlaatdemper etc. Alle sleutels, papieren en uiteraard de originele gestempelde boeken present. Zeer zeldzame 1A kwaliteit.

Historie
Op 14 juni 1990 nam een op dat moment ruim 50 jaar oude liefhebber van toenmalig BMW dealer vd. Sluys BV in Zeist de sleutels van zijn BMW High-Tech-Roadster in ontvangst. De factuur vermeldde 1 optie, het verval van de radio, het te betalen bedrag was fl. 145.000,= Dat getal even in context plaatsen, het gemiddelde van de prijzen van alle koopwoningen in Nederland op dat moment: fl. 169.000,=*

De daaropvolgende 29 jaar koesterde de beste man met onwaarschijnlijke omzichtigheid zijn bijzondere bezit. Uitsluitend bij mooi weer en zeer voorzichtig stapte hij over de met leer beklede dorpels om een rondje met de BMW te rijden. De overige tijd werd de auto door de originele pyjama beschermd, op een druppellader aangesloten in een donkere garage gestald.

Het dealerschap in Zeist wisselde in de loop van de jaren van eigenaar, naam en adres maar meneer miste er geen enkel servicemoment. Zo vermeld het serviceboekje onder andere liefst vier distributiebeurten.

Tot de inmiddels ruim 80 jarige baas het welletjes vond. Hij kon niet meer goed in en uit de auto komen, zijn tijd met de Z1 zat er op. Op de eerste mooie zaterdag van het achterliggende voorjaar stond hij aan de balie bij zijn BMW dealer en verzocht hen een nieuwe eigenaar voor de auto te zoeken.

Over deze auto
De ultieme combinatie van vooruitstrevende techniek met het klassieke concept van de open sportwagen resulteert in de meest elementaire vorm van rijplezier.

Daarmee opende BMW de brochure over hun experimentele Roadster, de Z1 (van Zukunft). Een auto waarop BMW ondanks dat de productie het dubbele van de geplande 4000 stuks bereikte geld heeft verloren. Het doel van deze auto was dan ook niet het maken van marge maar het ontwikkelen en presenteren van nieuwe technieken zoals de nieuwe multilink achterwielophanging, die in de jaren daarna op heel veel BMW modellen gebruikt zou gaan worden.

Dankzij zijn lange wielbasis heeft de Z1 een front-middenmotor concept, de M20B25 zescilinder ligt achter de vooras en draagt daarmee bij aan de bijna perfecte 50/50 gewichtsverdeling. Ook zeer vernieuwend voor z’n tijd was het actieve gebruik van aerodynamica en grond-effect. Zelfs de dwarsgeplaatste uitlaatdemper met vleugelvorm vormt samen met de uitstroomopening in de achterbumper een diffusor en draagt net als de vorm van de motorkap en dichte bodemplaat bij aan het opheffen van lift/genereren van downforce. Zodoende werd de Z1 de eerste productieauto die op straatbanden een bochtversnelling van 1G kan trekken.

De bijzondere, futuristische vormgeving met portieren die elektrisch in de dorpel verzinken moest natuurlijk vooral de vooruitstrevende technieken visualiseren. Die deuren en bijvoorbeeld het dashboard met de minimalistische uitrusting en naar de bestuurder uitgestoken toerenteller dienden echter ook om de rijbeleving te maximaliseren.

Met het dak open en de portieren naar beneden ervaar je een cabrio-sensatie die geen weerga kent. Het eerlijke, mechanische geluid van de motor en uitlaat, de onvoorstelbaar transparante besturing, de hoge pook met de superstrakke versnellingsbak. De Z1 is geen gadget maar een geniale uiting van het BMW typische rijplezier!

Conditie
Hoogst haalbare kwaliteit op een auto die ook daadwerkelijk, zei het zeer spaarzaam, gebruikt is. Geen enkele beschadiging op in de fabriekslak gehulde body, geen één van de ophangpunten van de carrosseriedelen ingescheurd, geen scheuren bij de portierschakelaars. Enkele minimale steenslagpuntjes op de motorkop en koplampen, verder ongeschonden en kraakheldere armaturen voor en achter. Op drie velgen enkele minimale randbeschadigingen maar nog de eerste lak en logo’s op de naafkappen, gemonteerd zijn de juiste Michelin Pilot Sport banden met zeer ruim profiel uit 2002. Geen noemenswaardige aftekening op de afdekplaat van het cabrio-dak, geen horizontale of verticale krassen op het bijrijdersportier en alleen een nauwelijks waarneembare horizontale aftekening op het bestuurdersportier. Ongeschonden leren bekleding van de tellerkoepel, smetteloos mat nubuk op de door ons van nieuw schuin voorziene stoelen.

Bij de auto uiteraard alle boeken in een in nieuwstaat verkerende transparante insteekhoes, alle sleutels inclusief de sirene- en antennesleutel en beide afstandsbedieningen van het Gemini alarmsysteem.

Aflevercondities.
Elke auto wordt voordat deze in ons aanbod wordt opgenomen zorgvuldig geïnspecteerd, eventueel benodigde onderhoudswerkzaamheden voeren we op voorhand uit. Jouw nieuwe rijplezier is dus direct beschikbaar.

- BOVAG 40-punten check.
- Gegarandeerd correcte kilometerstand.
- Geen uitstaande onderhoudswerkzaamheden.
- Complete set sleutels en boorddocumentatie.
- Rijklaar en in showroomstaat in onze winkel.

Wij rekenen hiervoor géén afleverkosten.

Standaard met garantie.
Onze verkoopprijzen zijn inclusief 6 maanden / 10dkm huisgarantie. We informeren je graag over de voorwaarden en mogelijkheden voor een langere garantieduur, of uitgebreide BOVAG garantie tegen meerprijs.

Inruil.
Je kunt bij ons je oude auto inruilen. Als je het kenteken, de actuele kilometerstand, een beschrijving van eventuele schades, de onderhoudssituatie en liefst enkele foto’s stuurt – geven wij je zo snel mogelijk een inruilindicatie.

Financial lease.
Voor een passende financiering ben je bij ons aan het juiste adres. Bijvoorbeeld voor deze heerlijke BMW die je als particulier al voor €282,33* per maand rijdt:

- Inruil of aanbetaling €48.705,=
- Looptijd 48 maanden.
- Geen slottermijn.

* Bron: Acadamica Market Research.

VIA BOVAG DEALER ONDERHOUDEN

Opties & Extra's
opties & Extra's
Uitgelichte opties
Extra's
Alarm / Vergrendeling
  • Centrale deurvergrendeling, handbediend
Overige
  • Getint glas
Elektronische systemen
  • ABS
  • Elektrische ramen voor
Exterieur
  • 100% Dealeronderhouden
  • Bumpers in kleur van de carrosserie
Koplichten / Verlichting
  • Halogeen schijnwerpers
  • Mistlampen
Onderstel
  • Stuurbekrachtiging
Stuurwiel
  • Verstelbaar stuur
Wielen
  • Lichtmetalen velgen 15 inch
Zittingen
  • Bestuurdersstoel hoogte verstelbaar
Techniek, Prestaties & Verbruik
Techniek, Prestaties & Verbruik
  1. Aantal cylinders 6
  2. Motorinhoud 2494 cc
  3. Vermogen 125 kW / 170 pk
  4. Acceleratietijd 0-100 7.90 sec
  5. Acceleratietijd 80-120 sec
  6. Topsnelheid 225 Km/u
  7. Boring X Slag 84.00 mm
  8. Max koppel 222.00 Nm
  9. Compressieverh. 8.80:1
  1. Rijklaargewicht 1385 kg
  2. Gewicht (leeg) 1285 kg
  3. Aanhanger geremd 0 kg
  4. Brandstoftank 58.00 l
  5. Actieradius Km
  6. Co2 uitstoot g/km
  7. Verbruik gecom. 0.0 l / 100km
  8. Verbruik stadsrit 0.0 l / 100km
  9. Verbruik buitenrit 0.0 l / 100km
  10. Emissiestandaard
  11. Energielabel
  12. Wegenbelasting € 207 p/kw info
Elektrische specificaties
Elektrische specificaties
  1. Type Benzine
  2. Accu capaciteit kWh
  3. Verbruik / 100km kWh
  4. Actieradius gemiddeld Km
  5. Actieradius Winter Km
  6. Actieradius Zomer Km
  1. Laadvermogen kW (AC)
  2. Laadtijd minuten
  3. Laadsnelheid Km/u
  4. Snellaadvermogen kW (DC)
  5. Snellaadtijd minuten
  6. Snellaadsnelheid Km/u
  7. Laadaansluiting
  8. Snellaadaansluiting
  9. Accu eigendom
Afleverpakketten
Afleverpakketten tekst

Bij aflevering van uw voertuig kunt u kiezen voor één van de onderstaande optionele pakketten.

Bedrijfsgegevens

AUTO van Eerde B.V.

Rozendaalseweg 4
7396BB TERWOLDE
T: 0571-700530
M: 06-21222214
E: pieter@autovaneerde.nl
Bel ons: 0571-700530 Voertuig afdrukken

Contactopties

Contact

Proefrit / Offerte / Taxatie

Plan hier uw route

Route plannen
Sharefuncties

Onderstaande voertuigen zijn wellicht ook interessant voor u

Powered by: Autosoft - Disclaimer
Terug naar overzicht

Altijd de eerste keuze?

Ja! Wil ik.
nieuwkomers week 24 2021